Αδούλωτης Κερύνιας που έγιναν - KIRENIA

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Δραστηριότητες

22.10.2013, ΗΜΕΡΙΔΑ  με θέμα:

« ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΔΙΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ», διοργάνωσε το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια  στις 22.10.2013, στο Οίκημα του Σωματείου στη Λευκωσία. Κατάμεστη η αίθουσα και ο κόσμος διψούσε να μάθει για τις πολιτικές εξελίξεις τις οποίες ανέλυσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλλος ( Η ομιλία του θα αναρτηθεί αργότερα) και για την παράνομη Επιτροπή περιουσιών στα κατεχόμενα  η οποία ξαφνικά ξεφύτρωσε μέσα απο το ΕΔΑΔ , το οποίο φαίνεται να είχε και αυτό την τιμή του, για να ολοκληρώσει το έργο του ΑΤΤΙΛΑ. Καταπελτική ήταν η ομιλία του Ελλαδίτη δικηγόρου παρα των Αρείω Πάγω, κ. Χρήστου Παπασωτηρίου,  με την οποία, επικαλούμενος τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συμβάσεις  και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, στιγμάτισε το ΕΔΑΔ για την παράνομη απόφασή του και ξεγύμνωσε την παράνομη διαδικασία μέσω της οποίας ξεπουλούνται οι κατεχόμενες περιουθσίες μας. Κατέληξε με σειρά εισηγήσεων για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Κάντε κλικ εδω για ολόκληρη την ομιλία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ
«ΚΡΑΥΓΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 8μμ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ


Η χορωδία του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια συνεχίζει την πολυετή προσφορά της (απο το 1981) στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας.

Υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου μας κας. Ρούλας Τυρίμου, η χορωδία, με επιλεγμένα τραγούδια , εικόνα και συνδετικά κείμενα της κ. Νίτσας Σολομωνίδου Αναστασίου και το Σάββα Κοσιάρη στην αφήγηση των κειμένων, θα μας θυμίσει ότι  η κατεχόμενη πατρίδα μάς καρτερεί και ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ για Ελευθερία .

Την χορωδία θα συνοδεύουν σε  σόλο τραγούδι οι τραγουδιστές, Κούλλης Θεοδώρου , Αννίτα Κωνσταντίνου, στο πιάνο η Πιανίστα της χορωδίας  κα. Αυγή Χατζηπαύλου και πενταμελής ορχήστρα.

Θα  δώσουμε το μήνυμα ότι: λογαριάζουν λάθος όσοι νομίζουν πώς με αφορμή τη  φτώχεια που μας κτύπησε θα ξεπουλήσουμε την  πατρίδα μας.
Σας απευθύνουμε έκκληση να παραστείτε στην εκδήλωση και όλοι μαζί να δώσουμε ξεκάθαρο το μήνυμα ότι  ανταποκρινόμαστε στην Κραυγή της πατρίδας για ελευθερία. Θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου  10 ευρώ, για τους ενήλικες μόνο. Μαθητές , στρατιώτες δωρεάν. Το εισιτήριο είναι απαραίτητο για να καλυφθούν έξοδα. Αναγνωρίζονται οι οικονομικές δυσκολίες τις οποίες όλοι βιώνουμε, αλλά πιστεύουμε οτι τα 10 ευρώ   είναι μια απαραίτητη μικρή συνδρομή  στον αγώνα για επιστροφή που είναι στις δυνατότητες όλων μας..    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ. ..    Εχουμε όλοι ανάγκη  την αναβάπτηση που θα προσφέρει η παράσταση την οποία με θυσίες και πολύ κόπο ετοιμάζουν οι εθελοντές χορωδοί και μουσικοί. Θα σας περιμένουμε.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση


25.3.2013- Η Αδούλωτη Κερύνεια τιμά την επέτειο της Εθνικής Παλλινγενεσίας , υπο τη σκιά της Τρόϊκας και των μνημονίων και προειδοποιεί με τα μηνύματα της στα πανώ :

  • Προειδοποιούνται οι διαχειριστές του Κυπριακού, οτι θα συνιστά ΠΡΟΔΟΣΙΑ τυχόν  «Κούρεμα»  Ανθρωπίνων και Κρατικών μας Δικαιωμάτων για επίλυση του Κυπριακού στο πρότυπο αντιμετώπισης των Οικονομικών προβλημάτων.

  • Επαναλαμβάνεται η αποφασιστηκότητα των Αδούλωτων Κερυνειωτών να διαφυλαχθούν απο ξεπούλημα κατεχόμενες περιουσίες με δικαιολογία την οικονομική δυσπραγία που επιφυλάττει το  Μνημόνο της Τρόϊκα.Φωτογραφίες Παρέλασης 25ης Μαρτίου 2013

Σταθμοί στην Ιστορία μας, όπως οι επέτειοι των Βαλκανικών  Πολέμων και της 28 ης Οκτωβρίου,  αποτελούν πηγές «λίπανσης» και αναβάπτησης,  τις οποίες έχουμε ανάγκη σε στιγμές και εποχές δύσκολες όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα. Εχουμε μεγάλη ανάγκη  αυτή την αναβάπτηση για να μπορέσουμε να αναχαιτήσουμε και να αναστρέψουμε την ολομέτωπη επίθεση που υφιστάμεθα, με επιδίωξη των ξένων συμφερόντων και του Τούρκου κατακτητή να μας σπρώξουν να εγκαταλείψουμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας προς ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων.  Οι  Ιστορικές παρακαταθήκες των προγόνων μας, μας φωνάζουν: Προς θεού μπορείτε, μην ακούτε τις σύγχρονες σειρήνες «σκύλλες και χάρυβδεις".

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια πιστεύει ακράδαντα σε αυτές τις δυνατότητές μας και γιαυτό διοργανώνει Ημερίδες και Επετειακές εκδηλώσεις  όπως η πιο κάτω. Για να δώσει την ευκαιρία σε όλους μας να απομακρυνθούμε για 1.5 ώρα απο τις σημερινές , τεχνιτά ψυχοφθόρες  συνθήκες ζωής , και να μεταφερθούμε σε εποχές  ψυχικής ανάτασης με την ευχή να γίνουμε αισιόδοξοι και απαιτητικοί γιαυτό που δικαιούμαστε.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.

Ομιλία Πέτρου Παπαπολυβίου στην εκδήλωση  


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού